EGU - Erhvervsgrunduddannelse
Vil du gerne blive godt rustet til at tage en erhvervsuddannelse, eller vil du gerne klædes godt på til et job som ufaglært? Og har du i den sammenhæng brug for at få afklaret dine interesser, kompetencer og muligheder samt få inspirerende og lærerig erhvervserfaring først? Så bør du overveje EGU-sporet.
På EGU er du i virksomhedspraktik under hovedparten af din uddannelse. Virksomhedspraktikken udgør ca. 2/3 af tiden, mens du i den resterende tid er på skoleforløb, hvor du kan dygtiggøre dig inden for almene fag som dansk og matematik eller andre fag/kurser, der vil være relevante for din virksomhedspraktik. Du får således mulighed for både at lære med hoved og hænder – både i teori og i praksis.
Faglige temaer
På EGU skal du vælge mellem en række faglige temaer, hvor du kommer til at arbejde målrettet med projekter inden for netop dit interesseområde. Temaerne er kategoriseret i klynger, og antallet af klynger vil gradvist blive udvidet. Her og nu udbyder FGU Nordvest følgende klynger:
- Omsorg & sundhed
- Mad & ernæring
- Handel & kundeservice
- Turisme, kultur & fritid
- Kommunikation & medier
- Industri
- Byg, bolig & anlæg
- Service & transport
De faglige temaer kan du få på et intro-niveau og efterfølgende på de tre niveauer FGU1 (9. klasseniveau), FGU2 (10. klasseniveau) og FGU3 (et niveau over 10. klasse). Med FGU 3 kan afslutte uddannelsen med et uddannelsesbevis.
Sammen med din vejleder finder du ud af, hvilke faglige temaer, du skal vælge, samt hvilket niveau, de skal være på.
Fagene
Ud over værkstedsfagene er der obligatorisk undervisning i:
- Dansk
- Matematik
- PASE (Privatøkonomi, Arbejdslære, Samarbejdslære, Erhvervslære).
Herudover har du mulighed for at vælge følgende valgfag:
- Engelsk
- Identitet og medborgerskab
- Naturfag
- Samfundsfag
- Teknologiforståelse
Studiestart
Du kan blive optaget på EGU hele året. Det kræver blot, at du sammen med din vejleder har fundet en praktikplads.