Amk 1 FGU Nordvest 22. januar 2024

PRESSEMEDDELELSE

Anne Mette Kornum fra Fjerritslev tiltræder, pr. 1. marts, som direktør for FGU Nordvest, der dækker kommunerne Morsø, Thisted og Jammerbugt.

 

Forberedende Grunduddannelse (FGU) er et tilbud til unge under 25 år, som har behov for et målrettet forløb, der kan forberede den unge til at påbegynde en erhvervsuddannelse, en gymnasial uddannelse eller starte i job. Hos FGU Nordvest, som har afdelinger i Nykøbing, Aabybro og Thisted, gør ca. 225 unge årligt brug af det lokale FGU-tilbud, som har vist sig at være et succesfuldt springbræt til at hjælpe de unge tættere på deres fremtidsdrømme.

 

Den kommende direktør, Anne Mette Kornum, er 58 år og kommer fra et kommunalt lederjob i Bofællesskabet Krabben i Hjortdal. Hun kommer med både stor ledelseserfaring, et indgående kendskab til unge-/voksenmålgruppen samt en stærk økonomisk indsigt, og derudover passer hendes personlighed og værdisæt perfekt til det, FGU Nordvests bestyrelse har været på udkig efter.

 

  • Anne Mette besidder en ordentlighed og tydelighed, som vi godt kan lide. Hun prioriterer gennemsigtighed i ledelse og processer, og hun er samtidig en initiativrig igangsætter med fokus på såvel den udviklende som den afsluttende fase. Hun er resultatorienteret og har skarp fokus på kerneopgaven, så didaktikken udvikles og tilpasses i samarbejde med den unge. Og så er hun som person positiv og møder omverdenen med en smittende energi. Vi glæder os således til at byde Anne Mette velkommen og ser frem til det kommende samarbejde. Vi er ikke i tvivl om, at hun er den helt rette til at løfte opgaven med at videreudvikle vores lokale FGU-udbud, skabe stærke resultater og samtidig være en god samarbejdspartner for vores mange interessenter, lyder det fra formand Jane Koller fra FGU Nordvest.

 

Anne Mette Kornum ser frem til de nye udfordringer, og selvom uddannelsesområdet er nyt for hende, er hun sikker på, at hendes mangeårige erfaring som leder og hendes store kendskab til sårbare unge, udgør et godt fundament til at udfylde rollen som direktør for FGU Nordvest.

 

  • Det bliver helt sikkert både utrolig spændende og udfordrende. FGU er en vigtig aktør, når det handler om at give de unge nogle gode forudsætninger for at kunne gennemføre en ungdomsuddannelse eller finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Det er en vigtig opgave, som jeg ser frem til at blive en del af og være med til at sætte mit præg på fremadrettet. Jeg har allerede mødt repræsentanter fra både bestyrelsen og ledergruppen, og det er min oplevelse, at de alle brænder for FGU og er meget professionelle og engagerede. Nu ser jeg frem til at møde resten af personalet, få kendskab til eleverne og de forskellige tilbud, der er til dem, og i det hele taget få et godt indblik i hverdagen i de tre afdelinger. Det er mit klare indtryk, at der allerede hersker en rigtig god kultur, et godt læringsmiljø og et godt socialt liv i alle afdelinger, og det ser jeg frem til at bygge videre på, fortæller Anne Mette Kornum.

 

Herudover understreger hun, at det for hende er af stor vigtighed, at bibeholde og – om muligt – udvikle det lokale samarbejde i de tre kommuner yderligere, så der fortsat skabes de bedst mulige betingelser for de unges fremtid.


Som det fremgår er formandskab og øverste ledelse altså helt på linje med hinanden i forhold til, hvad der skal til for at fastholde, videreudvikle og sikre FGU Nordvests fortsatte succes med at hjælpe unge godt i vej. Faklen er givet videre
– og det tegner godt.

 

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Formand Jane Koller fra FGU Nordvest på telefon 61 75 55 08

Anne Mette Kornum

Find en skole i dit lokalområde

Vi tilbyder uddannelsen i både Thisted, Nykøbing og Aabybro

FGU Nordvest - Morsø Læs mere

FGU Nordvest - Morsø

Elsøvej 101
7900 Nykøbing Mors

Tlf. 92 72 40 40

Rutevejledning
FGU Nordvest - Thisted Læs mere

FGU Nordvest - Thisted

Kronborgvej 121
7700 Thisted

Tlf. 92 72 40 40

Rutevejledning
FGU Nordvest - Jammerbugt Læs mere

FGU Nordvest - Jammerbugt

Industrivej 2
9440 Aabybro

Tlf. 92 72 40 40

Rutevejledning

Tilmelding til vores nyhedsbrev