Nyhedsoversigt

Layer 3 Elevportræt - FGU Nordvest 1. marts 2022

Forløb på FGU Nordvest førte fra asylcenter til Tech College

For 12 år siden rejste Trevor og hans mor fra Haiti til Danmark. Trevor er i dag 19 år og husker ikke ret meget fra tiden i Haiti. Han husker kun den lange rejse for at kunne komme væk fra Haiti.
Trevor er vokset op på Tranum Asylcenter og husker barndommen der som god og tryg. Men livet som asylansøger er ikke uden bekymringer, da Trevor aldrig ved, hvor længe han må blive her i Danmark og ikke kan få et dansk CPR-nummer, så han føler sig lidt som et spøgelse i det danske system.

Trevor begyndte på FGU efter endt folkeskole. Han havde ikke gennemført den afsluttende eksamen og selvværdet var lavt, da han bl.a. kæmpede med ordblindheden. 
Trevor har nydt at går på FGU. Han føler, at han har fået den hjælp og støtte, han har haft brug for: 


"Alle siger hej til hinanden, jeg kender alle og de kender mig - også lærerne. Jeg siger til dem, jeg kender, som ikke går på FGU, at jeg er den heldige".

"FGU er et godt sted at være, jeg føler, at jeg bliver set og hørt hver dag".

I sin tid på FGU har han deltaget engageret i hverdagen, både som elev, men også som elevrådsformand, hvor han har været med til at arrangere flere events for hele skolen. Han føler, at han har kunnet gøre en forskel og være med til at bestemme, hvordan dagene skulle se ud, og hvilke emner der skulle arbejdes med.
"Eleverne bliver inkluderet i fagene - det er fedt, og den helhedsorienteret undervisning giver mulighed for at arbejde sammen på kryds og tværs." 

Trevor mener ikke, at han er blevet båret igennem sin tid på FGU, men han er blevet guidet den rigtige vej og tør nu at opsøge den rette hjælp - for han har lært, at den ikke kommer af sig selv.
Han fortæller, at han forlader FGU med troen på sig selv. Trevor troede ikke, at han havde en fremtid her i Danmark. Det tror han på nu!
Tiden på FGU har givet ham selvtillid, og han har fundet ud af, hvad han vil med sit liv: 
"Jeg har fundet ud af, at jeg kan noget, og det ikke er nogen forhindring at være ordblind."

I januar 2022 sendte vi en glad og stolt Trevor afsted mod hans drømmeuddannelse, da han var blevet optaget på Automatik- & Procesuddannelsen. 

Vi ønsker alle Trevor alt held og lykke i fremtiden, hans smil og gode humør vil blive savnet!

Find en skole i dit lokalområde

Vi tilbyder uddannelsen i både Thisted, Nykøbing og Aabybro

FGU Nordvest - Morsø Læs mere

FGU Nordvest - Morsø

Elsøvej 101
7900 Nykøbing Mors

Tlf. 92 72 40 40

Rutevejledning
FGU Nordvest - Thisted Læs mere

FGU Nordvest - Thisted

Kronborgvej 121
7700 Thisted

Tlf. 92 72 40 40

Rutevejledning
FGU Nordvest - Jammerbugt Læs mere

FGU Nordvest - Jammerbugt

Industrivej 2
9440 Aabybro

Tlf. 92 72 40 40

Rutevejledning

Tilmelding til vores nyhedsbrev