Nyhedsoversigt

Supergrafik
Fra FGU Til EUD Kompetenceudvikling FGU Nordvest 22. marts 2024

Fra FGU til EUD

Kompetenceudvikling

I projektet ”Fra FGU til EUD” er der ikke kun fokus på, at eleverne få mere viden om EUD og få støtte og vejledning i overgangen til opstarten på en EUD. Der er også fokus på, at medarbejderne på både EUD-skolerne og FGU-skolerne får et større kendskab til hinanden, undervisningen på de forskellige skoler, kravene for eleverne på skolerne, støtte muligheder m.m.

D. 13. marts 24 var fire medarbejdere fra FGU Nordvest Jammerbugt på kompetenceudvikling. Dagen blev afholdt på SOSU Nord i Aalborg. Formiddagen bød på oplæg fra tre forskellige virksomheder, Bilka, Aalborg kommune og Erhvervsservice Nord.

Virksomhederne fortalte om deres forventninger og krav til eleverne, når de starter som elever/lærlinge, og hvordan de gerne vil, at vi fra skolernes side ruster eleverne til at komme ud på arbejdspladserne. Her kan nævnes nogle af de ting, virksomhederne fortalte. Bilka fortalte blandt andet, at de har sat fokus på forskellene mellem generation X, Y og Z i hele organisationen, for at skabe en større forståelse mellem de tre generationer og et bedre arbejdsmiljø for alle. Aalborg kommune fortalte, at de har fokus på, hvordan de både kan stille krav og forventning til de unge, men også støtte dem i de udfordringer, de måtte have. Erhvervsservice Nord fortalte, at de har fokus på at skabe det rette match mellem lærlinge og virksomhederne.

Efter hvert virksomhedsoplæg var der spændende diskussioner i grupper, som bestod af både EUD-ansatte og FGU-ansatte. Gruppearbejdet skabte mulighed for at snakke om, hvordan og hvad de forskellige skoler gør for at forberede eleverne på det arbejdsliv, de skal ud i.

Eftermiddagen havde fokus på ”inkluderende læringsmiljø”. I grupperne blev der udvekslet erfaringer i forhold til, hvordan de forskellige skoler arbejder med inkluderende læringsmiljø. Med udgangspunkt i to forskellige cases blev der diskuteret, hvordan hver skole ville håndtere de udfordringer, der blev beskrevet i casene. Diskussionerne gav en indsigt i krav, forventninger og muligheder på de forskellige skoler.

Det var en utrolig spændende og lærerig dag, der gav idéer og refleksioner til, hvordan vi på FGU Nordvest Jammerbugt kan hjælpe, støtte og forberede vores elever på at komme videre på EUD-skolen og videre ud i en læreplads. Der blev skabt en indsigt og forståelse for, hvilke forskelle der er/kan være for eleverne, når de kommer fra FGU og starter på en EUD og der blev skabt netværk på tværs af skolerne.

 

 

Region Nordjylland

Indu50

Find en skole i dit lokalområde

Vi tilbyder uddannelsen i både Thisted, Nykøbing og Aabybro

FGU Nordvest - Morsø Læs mere

FGU Nordvest - Morsø

Elsøvej 101
7900 Nykøbing Mors

Tlf. 92 72 40 40

Rutevejledning
FGU Nordvest - Thisted Læs mere

FGU Nordvest - Thisted

Kronborgvej 121
7700 Thisted

Tlf. 92 72 40 40

Rutevejledning
FGU Nordvest - Jammerbugt Læs mere

FGU Nordvest - Jammerbugt

Industrivej 2
9440 Aabybro

Tlf. 92 72 40 40

Rutevejledning

Tilmelding til vores nyhedsbrev