Nyhedsoversigt

Jane Koller Profil Jane Rødbro Koller, bestyrelsesformand FGU Nordvest 24. november 2022

Jeg har sjældent mødt mennesker, der brænder så meget for deres arbejde!

Det har længe været på den politiske dagsorden, at vi i Danmark skal blive meget bedre til at hjælpe unge under 25 år videre i job eller uddannelse. På landsplan står næsten 50.000 unge ”udenfor”.

Hold da op hvor har der været megen national blæst om de nye forberedende grunduddannelser for netop disse grupper af unge mennesker.

Jeg blev i foråret valgt til bestyrelsesformand for FGU Nordvest. Det er en post, jeg har glædet mig meget til at bestride, og jeg må sige, at mine forventninger er blevet mere end indfriet.

Det, jeg oplever på FGU Nordvest, er, at jeg sjældent har mødt mennesker, der brænder så meget for deres arbejde. Engagementet lyser simpelthen ud af alle de ansatte.

Der bliver udviklet og tilpasset uddannelsesforløb til hver enkelt ung, der træder ind ad døren. Alt er velovervejet og bunder i høj faglighed og et moralsk og etisk kodeks – også fx deres indsatser for ordblinde.

Jeg har besøgt alle FGU Nordvests tre skoler i Jammerbugt, Thisted og Morsø kommuner, og selvom hver skole har deres egen identitet, er der en tydelig rød tråd i hele arbejdet med de unge.

Jeg synes ikke, at det er så kønt, at det har haltet så længe med den grundlæggende statslige finansiering af de nye forberedende grunduddannelser.  Det er immervæk ikke hver dag, vi i Danmark åbner 85 nye skoler i 27 institutioner fordelt over hele landet som led i en stor national reform, hvor også kommunernes indsatser for de unge er blevet ændret radikalt.

Lad os lægge det bag os. Jeg håber, ligesom alle i FGU-sektoren, at Folketinget, som vedtog reformen i bred enighed, med deres positive signaler i finansloven for 2023 nu holder fast i de gode visioner bag FGU. Det tager tid at bygge en helt ny sektor, nye skoler og nye pædagogiske indsatser.

Jeg kan kun sige, at vi her i vores nordvestjyske kommuner er på rette vej, På trods af al balladen om FGU, er det lykkes for ledelse og medarbejdere i både FGU Nordvest og i de kommunale ungeindsatser (KUI) at holde fokus på sagen – de unge mennesker i Jammerbugt, Thisted og Morsø kommuner.  

Vores samfund har investeret i en stor reform. Det er godt, hvis vi kan hjælpe mange flere unge bedre videre i livet, og for vores økonomi i kommunerne vil det have stor betydning, at flere kommer væk fra jobcentrene og bliver selvforsørgende. Jeg fornemmer, at vi allerede begynder at se resultater i det nordvestjyske.

Jeg synes virkelig, der nu er brug for at tale vores nye forberedende grunduddannelser godt og grundigt op. Når vi i de kommende år for alvor skal have reformen på det forberedende område til at virke, skal vi blive meget bedre til at gøre de nye forberedende grunduddannelser tydelige og synlige som et nyt og afgørende tilbud til de unge, der af den ene eller anden grund støder på vanskeligheder og ikke går den lige vej fra folkeskole til uddannelse og beskæftigelse.

Jeg synes FGU fortjener meget bedre end at være en velbevaret hemmelighed. Det vil jeg gerne arbejde for som ny bestyrelsesformand for FGU Nordvest.

Find en skole i dit lokalområde

Vi tilbyder uddannelsen i både Thisted, Nykøbing og Aabybro

FGU Nordvest - Morsø Læs mere

FGU Nordvest - Morsø

Elsøvej 101
7900 Nykøbing Mors

Tlf. 92 72 40 40

Rutevejledning
FGU Nordvest - Thisted Læs mere

FGU Nordvest - Thisted

Kronborgvej 121
7700 Thisted

Tlf. 92 72 40 40

Rutevejledning
FGU Nordvest - Jammerbugt Læs mere

FGU Nordvest - Jammerbugt

Industrivej 2
9440 Aabybro

Tlf. 92 72 40 40

Rutevejledning

Tilmelding til vores nyhedsbrev