Nyhedsoversigt

IMG 6391 FGU Nordvest 10. marts 2023

Service & transport - nyt fagligt tema i Thisted

På Service & transport arbejder vi med at gøre overgangen til uddannelse nemmere og motivere de unge til job i lokalområdet.

I vores lokalområde ser vi et større jobudbud indenfor transport & logistik. Disse jobs er uddannelsesmæssige realiserbare for de unge i vores målgruppe, som vi oplever, er fastforankrede i lokalområdet. Det er derfor vigtigt, at der udbydes de rette uddannelser til de unge, der har et ønske om at bosætte sig og arbejde i lokalområdet.
Det stod derfor hurtigt klart for os, at vi ville lave et samarbejde med EUC Nordvest, som netop udbyder uddannelser indenfor transport og logistik. Vores mål var at skabe et lokalt fælles læringsmiljø, en undervisning der går på tværs af de to uddannelsesinstitutioner, hvor overgangen fra FGU til EUD vil blive lettere for de unge.
I foråret 2022 ansøgte vi derfor Region Nordjyllands Uddannelses- og Teknologipagtspuljer om støtte til opstart af det faglige tema Service & transport. Dette fik vi tilsagn om og i efteråret 2022 startede vi holdet op.

Holdet er kommet godt fra start. Eleverne har bl.a. haft et tema om affaldssortering, hvor de har produceret affaldsstativer til sortering til alle lokaler på skolen. Derudover har de faste opgaver som vedligeholdelse af skolens biler, inventar og udstyr. De går til hånde ved vores pedeller på skolerne i Thisted og på Mors. På sigt skal de have transport- og logistikopgave mellem vores 3 skoler. De har indrettet sig i et stort lokale, hvor der er plads til forskellige opgaver indenfor faget.

Undervisningen vedrørende transport og lager varetages i samarbejde med underviserne på Transport- & logistikuddannelsen på EUC Nordvest, som også suppleres med kombinationsforløbsdage på EUC Nordvest.
På EUC Nordvest har eleverne fået en introduktion til de forskellige uddannelser og har prøvet mange af de praktiske opgaver, som hører uddannelserne til: lastsikring i forhold til underlag og vægt, ruteplanlægning ved godstransport og vareplukning på lager. Derudover har de prøvet både truck-, lastbil- og kransimulator, som var et stort hit.

Samarbejdet med EUC Nordvest har vist sig at være en succes, idet vi allerede nu har sendt tre elever videre til uddannelse i henholdsvis kranfører og lager- & terminal. Inden samarbejdet med EUC Nordvest, var de tre elever uafklarede i forhold til uddannelse, men det der med at få prøvet opgaver i praksis, kan altså vise sig at give afklaring og motivation til uddannelse eller job.

Find en skole i dit lokalområde

Vi tilbyder uddannelsen i både Thisted, Nykøbing og Aabybro

FGU Nordvest - Morsø Læs mere

FGU Nordvest - Morsø

Elsøvej 101
7900 Nykøbing Mors

Tlf. 92 72 40 40

Rutevejledning
FGU Nordvest - Thisted Læs mere

FGU Nordvest - Thisted

Kronborgvej 121
7700 Thisted

Tlf. 92 72 40 40

Rutevejledning
FGU Nordvest - Jammerbugt Læs mere

FGU Nordvest - Jammerbugt

Industrivej 2
9440 Aabybro

Tlf. 92 72 40 40

Rutevejledning

Tilmelding til vores nyhedsbrev